Korte rum og plakater

monstera-plakat-plante

Hej derude igen! Så sker der igen lidt på vores blog 🙂
I dag skal vi snakke om et emne, som vi har været omkring før. Kan du gætte det? Nemlig! Vi skal snakke om plakater og om hvordan de kan være med til at skabe liv i rum – Både store som små. Men først skal vi have slået fast hvilken størrelse plakat du har brug for.

Stor eller lille plakat?
Det første valg du skal træffe, er nemlig hvilken størrelse plakat du leder efter. Hertil skal du overveje, hvordan indretningen i forvejen er i rummet billedet skal hænge i. Er der tale om et stort og rumligt rum med store flader og hvide vægge, kan du nemlig trygt hænge en stor plakat op i rummet. Det kan f.eks. være over spisebordet eller bag ved sofaen du finder pladsen til det. Er pladsen derimod knap, og rummet i forvejen fyldt med indretningsartikler, kan det være en fordel at udvælge flere små plakater og fordele i rummet, for at skabe en rød tråd hele vejen rundt.

Med eller uden farver
Når du har truffet beslutningen om hvilken størrelse din plakat skal have, kommer vi til det sjove – Farver! Eller rettere, beslutningen om hvorvidt din nye plakat skal være med eller uden farver. Er dit hjem f.eks. minimalistisk indrettet, og med klare hvide linjer kan du med fordel vælge en plakat med et sort/hvid motiv for at holde stilen i den resterende indretning. Er rummet derimod farverigt og fyldt med skønne farver, kan du med fordel vælge en eksisterende farve i rummet, og søge efter plakater i samme farver for at holde stilen uden det bliver forvirrende at se på.

Plakatramme eller ej?
Til sidst skal vi have fastlagt om plakaten skal i ramme eller ej. Det kan nemlig sagtens have både charme og sjæl at have en plakat hængene uden ramme på kontoret eller soveværelset. Men husk på, at en plakatramme også sagtens kan bruges til at føre den røde tråd rundt i hele huset, selvom plakaterne har forskellige motiver. En tommelfinger regel er at undgå at have alt for mange forskellige plakatrammer af forskellig tykkelse og farve, da det let kan give en forvirrende og rodet effekt, som de færreste ønsker i hjemmet.

Det var alt for denne gang, del endeligt billeder i kommentarerne af hvordan i bruger plakater i hjemmet – Så kan vi alle få lidt ekstra inspiration med os!

yellow-sunflower-plakat-510x600

Skriv et svar